آدرس کارخانه سفیر استون: تهران ، شهرک صنعتی شمس آباد ، بلوار گلستان ، گلشن ۲ ، پلاک ۱۴

سنگ قرنیز

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

نوشته شده : 3 اردیبهشت ۱۴۰۲

فهرست مطالب

یکی از مصالحی که در درون ساختمان‌های تکمیل شده برای زیبایی ظاهری داخل ساختمان استفاده می‌شود؛ سنگ قرنیز است که به صورت نواری دور تا دور دیوار داخل ساختمان کشیده می‌شود و به سنگ قرنیز نمای ساختمان هم شهرت دارد.

 قرنیز یا Baseboard در واقع نواری است که کف ساختمان را از دیوار آن جدا می‌کند و با رنگ و طرح یا جنس‌های مختلف قادر است به کفپوش داخل ساختمان زیبایی خاصی بدهد. همان‌طور که اشاره شد قرنیز از جنس‌های مختلفی مثل سنگ، پی وی سی، چوب، پلاستیک، سرامیک و MDF ساخته می‌شود و در طراحی داخلی؛ باعث تکمیل زیبایی ساختمان می‌شود. علاوه بر القای حس زیبایی؛ قرنیز وظیفه حفاظت از دیوار در برابر ضربه، نفوذ رطوبت و عوامل دیگر را بر عهده دارد.

 جنس سنگ قرنیز در قرنیزهای سنگی از انواع مختلف سنگ مثل سنگ تراورتن، سنگ چینی، مرمریت، مرمر یا گرانیت ساخته شده؛ که به صورت ساب خورده یا طبیعی وارد بازار می‌شود. در گذشته سنگ‌ قرنیز ساختمانی به کار گرفته شده در دیوار عموما طرح ساده داشت؛ اما امروزه با استفاده از دستگا‌هایی هم‌چون CNC می‌توان قرنیزهای سنگی طرح‌‍‌دار با طرح‌های جذاب و خواستنی تولید کرد.

سنگ قرنیز حیاط

   تایید شده توسط متخصصین سنگ سفیر استون

قرنیز چیست؟

همان‌طوری که پیش‌تر در این مقاله اشاره شد؛ قرنیز به نوار برجسته پایین دیوار در داخل ساختمان گفته می‌شود؛ که محل تلاقی کف ساختمان با دیوار را پوشش می‌دهد و با وجود این‌که جز کوچکی از ساختمان را به خود اختصاص داده است؛ ولی در زیبایی ساختمان و حفاظت از دیوارها؛ نقش اساسی و قابل توجهی را ایفا می‌کند. 

 خرید انواع سنگ پله با بهترین کیفیت

قرنیز سنگی

قرنیز سنگی از جمله انواع قرنیزهایی است که به کارگیری آن در ساختمان؛ از گذشته‌های دور تا کنون مرسوم بوده است؛ این سنگ نه تنها وظیفه محافظت از دیوار را بر عهده دارد بلکه همان‌‌طور که گفته شد در زیبایی نمای داخلی ساختمان یا جلوه کفپوش نقش بسیار زیادی ایفا می‌کند.

 لازم به ذکر است که دیوارهای گچی اغلب از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار نیستند؛ از این بابت برای نگهداری و جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل دیوار از قرنیزهای سنگی استفاده می‌شود. قرنیزهای سنگی در انواع قرنیز سنگی ساده و قرنیز سنگی طرح‌دار تولید و به بازار مصرف عرضه شده‌اند.

سنگ قرنیز دیوار

 خرید انواع سنگ نما با بهترین کیفیت

انواع سنگ قرنیز

در طراحی داخل ساختمان عموما جنس سنگ قرنیز ساختمانی با توجه به جنس کفپوش ساختمان انتخاب می‌شود و همان‌طور که اشاره شد جنس سنگ قرنیز دیوار داخل ساختمان عموما از جنس تراورتن، چینی، گرانیت و مرمریت است. سنگ تراورتن دارای مقاومت بسیار بالایی است از همین جهت هم در نمای بیرونی و هم در طراحی‌های داخلی از آن استفاده می‌شود؛ در حالی‌که سنگ مرمریت؛ مقاومت سنگ تراورتن را ندارد و فقط برای طراحی‌های داخلی استفاده می‌شود.

قرنیز سنگی ساده

 خرید انواع سنگ تراورتن با بهترین کیفیت

کاربردهای سنگ قرنیز

از کاربردهای سنگ قرنیز می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • تزیین دیوار و جلوه نمای داخل ساختمان
  • پوشش قسمت پایینی دیوار و ایجاد جلوه بصری
  • جلوگیری از آسیب ناشی از برخورد اشیا به قسمت پایینی دیوار در ساختمان
  • جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به داخل دیوار
  • ایجاد یک فضای خالی بین دیوار و قرنیز در بعضی از انواع قرنیزها؛ به جهت عبور دادن کابل و سیم
  • مانعی در برابر نفوذ گرد و غبار
  • پوشش لبه‌های ناصاف بخش‌های پایینی دیوار یا کمک به پوشش عیب‌های دیوار
  • پوشاندن انبساط گوشه دیوارها در ساختمان‌هایی که دارای کفپوش پارکت هستند.

دلیل استفاده از قرنیز سنگی چیست؟

قرنیزهای سنگی در واقع انواع سنتی قرنیزها هستند که همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد؛ علاوه بر اهمیت جنبه ظاهری یا طراحی دکوراسیون داخلی که باعث شده است از این قرنیزها به عنوان سنگ قرنیز نمای ساختمان هم یاد شود؛ از قرنیز سنگی برای مقاوم سازی بخش پایینی دیوار در برابر نفوذ نم یا رطوبت به داخل ساختمان استفاده می‌شود.

 امروزه قرنیزهای سنگی با تراش‌های زیبا و لوکس در بازار عرضه شده‌اند که انتخاب آن‌ها باید با توجه به رنگ دیوارها و کفپوش ساختمان صورت بگیرد تا بتواند هارمونی زیبایی در دکوراسیون داخلی ایجاد کند.

همچنین باید به خاطر داشت که قرنیز سنگی ساده یا طرح‌دار به سختی از سازه اصلی قابل جداسازی است یعنی به راحتی نمی‌توان آن‌را جدا کرد و به مکان دیگری برد و در این خصوص بایستی از استادان و معماران ساختمانی کمک گرفت.

سنگ قرنیز نمای ساختمان

چرا سنگ قرنیز؟ مزایا و معایب قرنیز سنگی

در گذشته به دلیل نوع سازه‌هایی که ساخته می‌شدند؛ پس از مدتی منظره ایجاد شوره یا رد نم بر روی دیوار زیاد دیده می‌شد؛ به همین جهت کم کم با ابداع سنگ قرنیز ساختمانی؛ برای حفاظت از دیوار تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری شد. امروزه علاوه بر نقش سابق قرنیزها از آن‌ها برای زیبا سازی ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

از معایب قرنیز سنگی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • قرنیزهای سنگی نسبت به سایر قرنیزها گران‌تر هستند و قیمت بالاتری دارند.
  • وزن قرنیزهای سنگی به نسبت انواع دیگر نسبتا بالاست.
  • رنگ‌بندی سنگ‌های قرنیز خیلی تنوع خاصی ندارد و محدود به چند رنگ است.
  • به دلیل تو پر بودن برای پوشش سیم یا کابل مناسب نیستند.
  • احتمال شکسته شدن سنگ قرنیز دیوار در هنگام نصب و کار با ابزار وجود دارد.
  • به دلیل ساب خوردگی سنگ در زمان آماده سازی برای تهیه سنگ قرنیز؛ مقاومت این سنگ در برابر شکستگی، ترگ یا لب پریدگی بیشتر می‌شود.
  • پرت سنگ قرنیز زیاد است و به دلیل داشتن خلل و فرج، ظاهر یکدست و یکنواختی ندارد.
  • نصب برخی از این قرنیزهای سنگی نسبتا دشوار است.

از مزایای قرنیز سنگی هم می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • مقاومت به گرما و حرارت
  • مقاومت در برابر سرما
  • مقاوم در برابر نفوذ نم و رطوبت
  • مقاوم در برابر نفوذ حشرات موذی
  • مرسوم بودن از گذشته
  • دوام و ماندگاری سنگ
  • مقاومت در برابر پوسیدگی

تفاوت سنگ ازاره و قرنیز

در تعریف قرنیز به تفاوت قرنیز با ازاره بایستی دقت داشت؛ که سنگ قرنیز  عمدتا برای فضاهای داخل ساختمان استفاده می‌شود و به لحاظ شکل فیزیکی ارتفاع کم‌تری دارد ولی ازاره ارتفاع بیشتری را تحت پوشش خود دارد. در واقع ارتفاع سنگ‌های ازاره؛ حدود 1 متر است که از کف ساختمان روی دیوار نصب می‌شود؛ در صورتی که ارتفاع قرنیز تنها 10-7 سانتی متر است؛ البته امکان ساخت قرنیزها در ابعاد دلخواه ممکن است.

تفاوت دیگر این است ‌که قرنیز عموما در طراحی داخل ساختمان استفاده می‌شود؛ در حالی‌که ازاره به سنگ پای بنا در بیرون ساختمان اشاره می‌کند؛ ولی در کل می‌توان گفت که هر دوی این‌ها تقریبا به یک منظور طراحی و ساخته شده‌اند. در تهیه سنگ قرنیز حیاط برای این‌که قرنیز بتواند از استحکام و دوام بیشتری برخوردار باشد و در برابر تغییرات آب و هوایی مقاوم باقی بماند و ضمنا جذب آب پایین‌تری هم داشته باشد از جنس سنگ لاشتر، کریستال یا چینی استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *